آموزش رنگ کردن کاشی و سرامیک که باید بدانید

سرامیک و کاشی از مصالح بسیار مهم ساختمانی محسوب می‌شود که جلوه و زیبایی خاصی دارد اما ممکن است به مرور زمان دچار آلودگی و رنگ پریدگی شود. در ابتدا امکان دارد تصمیم بگیرید که کاشی‌ها را تعویض نمایید اما این کار اغلب پرهزینه است و اجرای آن توسط خود شما پیچیدگی و دردسرهای خاصی را به همراه خواهد داشت. اما راهکار ساده‌تر و مقرون به صرفه‌تری که می‌توانید استفاده کنید، رنگ زدن کاشی و سرامیک است. اما دانستن آموزش رنگ کردن کاشی و سرامیک که بتواند شما را طوری راهنمایی نماید که سرامیک و کاشی‌ها را طوری رنگ بزنید که مشخص نشود، می‌تواند در این موضوع به شما کمک کند.

مزایا و معایب رنگ زدن کاشی و سرامیک

مزایا

  • طولانی‌تر شدن عمر مفید کاشی و سرامیک
  • عدم نیاز به تعویض کاشی‌ و سرامیک‌ها
  • امکان ترمیم مشکلات جزئی موجود روی سطح کاشی
  • نسبت به تعویض کاشی یا سرامیک
  • اقتصادی‌تر نسبت به تعویض کاشی یا سرامیک

معایب

  • با گذشت زمان امکان دارد رنگ از روی سطح بلند شود
  • کاشی و دوغاب را با هم می‌پوشاند
  • به آماده سازی و مقدمات گسترده و پیچیده نیاز دارد

رنگ مناسب برای آکاهی از آموزش رنگ کردن کاشی و سرامیک

در هنگام رنگ زدن کاشی و سرامیک باید این نکته را مدنظر داشته باشید که برای پوشش دادن کاشی و سرامیک‌ها باید رنگی انتخاب نمایید که چسبندگی بالایی دارد. برای این منظور رنگ‌های پایه آبی و آکریلیک برای این کار نامناسب هستند. زیرا خیلی سریع‌تر ازسایر رنگ‌ها از سطح سرامیک بلند خواهد شد. به طور معمول رنگ اپوکسی به علت چسبندگی بالایی که دارد برای این کار مناسب‌تر است.

انواع رنگ اپوکسی برای رنگ کردن کاشی و سرامیک

رنگ اپوکسی انواع مختلفی دارد که با توجه به نیاز خود قادرید که هر کدام از آن دو را انتخاب نمایید.

رنگ اپوکسی یک جزئی

کار کردن با این نوع رنگ اپوکسی بسیار ساده است، زیرا دیگر نیاز نیست چند لایه رنگ روی هم بزنید. این نوع رنگ به خوبی روی سطح خواهد چسبید و ماندگاری طولانی‌تری خواهد داشت از دیگر ویژگی‌های این رنگ می‌توان به این مورد اشاره کرد که یک جزئی بودن این رنگ باعث شده نیاز به ترکیب با ماده دیگری برای خشک شدن نداشته باشد و به محض قرار گرفتن روی سطح در معرض هوا خشک شود. این نوع رنگ به صورت اسپری رنگ نیز موجود است.

رنگ اپوکسی دو جزئی

این نوع رنگ از دو قسمت تشکیل شده که یکی از آن‌ها رنگ و دیگری هاردنر یا سخت کننده رنگ است که به خشک شدن آن کمک خواهد کرد. به طور معمول تهیه رنگ اپوکسی دو جزئی از یک جزئی آن ساده‌تر و آسان‌تر خواهد بود زیرا اغلب این رنگ با این فرم در بازار موجود است و مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مراحل آموزش رنگ کردن کاشی و سرامیک

برای اجرای رنگ روی سرامیک و کاشی مراحل مختلفی وجود دارد که به شرح آن پرداخته می‌شود.

تمیز کردن سطح سرامیک به طور کامل

به این دلیل که سطح کاشی و سرامیک به علت قرارگیری در معرض گرد و غبار و لکه و آلودگی‌های زیاد، شما می‌توانید با استفاده از یک سطل آب گرم و مقداری صابون یا ماده شیمیایی تری سدیم فسفات و ترکیب آن‌ها با هم، سطح کاشی را بسیار تمیز نمایید. برای این کار سطح را از بالا به پایین تمیز نمایید. امکان دارد چند بار نیاز به تعویض محلول باشد. در آخر سطح را با آب ولرم شستشو دهید و صبر کنید به طور کامل خشک شود.

تمیز کردن سطح سرامیک

ترمیم کاشی‌های شکسته

یکی از مراحل آموزش رنگ کردن کاشی و سرامیک این است که اگر کاشی و سرامیک‌ها ترک خورده، لب پریده یا شکسته باشند، آن‌ها را با چسب مخصوص ترمیم نمایید. در صورتی که در بخش‌هایی از آن سوراخ یا هر نوع ایرادی وجود داشت، آن را پر نمایید و سطحی بدون عیب و ایراد و بدون هرگونه آلودگی برای رنگ زدن آن آماده کنید.

ترمیم کاشی های شکسته

سنباده کشیدن روی سطح کاشی

به طور معمول سطح کاشی صیقلی است که همین امر باعث می‌شود رنگ به خوبی روی آن نچسبد به همین دلیل نیاز است این سطح صیقلی را یکدست نمایید. جهت این کار نیاز است که از یک سنباده برقی استفاده کنید. قبل از انجام این کار حتماً از عینک و ماسک استفاده نمایید تا گرده‌هایی که در اثر سنباده کشی در هوا پخش می‌شوند به دهان و چشم شما وارد نشوند. بعد از این کار با دستمال نمناک بر روی سطح بکشید تا به طور کامل تمیز و یکدست شود. نکته‌ای که هنگام سنباده کشی باید به آن توجه نمایید این است که در حین انجام کار به سطح سرامیک فشار نیاورید چون امکان دارد باعث شکسته شدن کاشی‌ها شود.

سنباده کشیدن روی سطح کاشی

لایه آستر زدن سطح

پرایمر یا لایه آستر کمک خواهد کرد که رنگ با کیفیت بهتری به سطح بچسبد و با سرعت بیش‌تری روی سطح مانند سرامیک خشک شود. از یک غلطک رنگ استفاده نمایید تا آستر زدن سطح سریع‌تر انجام گیرد یک یا نهایتاً دولایه آستر زدن کافی است و نیازی نیست چند لایه آستر بزنید. در هنگام استفاده از لایه آستر حتماً صبر کنید لایه اول کاملاً خشک شود و سپس لایه دوم را بزنید و توجه داشته باشید که هر دو لایه باید بسیار نازک و سبک کشیده شوند.

آغاز رنگ کردن کاشی سرامیک

رنگ مورد نظر خود را در یک سینی رنگ یا سطل رنگ ریخته و به وسیله یک غلطک تمیز شروع به رنگ زدن کاشی و سرامیک نمایید. از همان مراحلی که برای رنگ آمیزی دیوار و غلطک رنگ طی کردید استفاده نمایید و هنگامی که لایه اول رنگ را می‌زنید باید توجه داشته باشید که بسیار سبک باشد و صبر کنید تا کاملاً خشک شود، سپس بعد از آن اقدام به اجرای لایه دوم نمایید. اگر متوجه شدید که دو لایه رنگ به خوبی سطح کاشی را نپوشاند، لایه سوم را نیز به همان ظرافت اجرا کنید. ذکر این نکته ضروری است که هر کدام از لایه‌ها را سبک اجرا کنید تا به طور کامل به سر بچسبد.

رنگ کردن کاشی و سرامیک

رنگ‌آمیزی اصولی کاشی و سرامیک

رنگ کردن کاشی و سرامیک در واقع یک شیوه اقتصادی و مقرون به صرفه برای به روز کردن و نو کردن حال و هوای خانه است هرچند که توجه به این نکته ضروری است که از چه رنگی استفاده کنیم و چه روشی را برای اجرای این رنگ اجرا نمایید همچنین باید منتظر بمانید تا هر بار لایه پرایمر و لایه رنگی که می‌زنید خشک شوند بنابراین با در نظر گرفتن این نکات برای رنگ آمیزی سرامیک کاشی‌ها اقدام نمایید.

سوالات متداول

چه نوع رنگی مناسب رنگ کردن کاشی و سرامیک است؟

به طور معمول رنگ‌های اپوکسی به علت چسبندگی بالایی که دارند برای این کار مناسب هستند.

چه ترکیبی مناسب تمیز کردن سطح سرامیک قبل رنگ آمیزی آن است؟

ترکیب یک سطل آب گرم و مقداری صابون یا ماده شیمیایی تری سدیم فسفات باعث تمیز شدن سطح سرامیک و کاشی خواهد شد.

چرا باید روی سطح کاشی را سمباده بکشید؟

سطح کاشی و سرامیک به طور معمول صیقلی است و باعث می‌شود رنگ به خوبی روی آن نچسبد، بنابراین بهتر است این سطح صیقلی را به وسیله سمباده یک دست نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا